• forexsparande

  Partners

  partnersida. Här finner du all information du behöver om våra partners. ... Hela artikeln

 • glad spargris

  SEO öka en sidas värde

  Det finns många sätt att tjäna pengar på nätet. Det finns de som har en produkt och de som inte har en produkt. Vi kommer att skriva om båda. ... Hela artikeln

 • Börsen

  Målsättning

  När någon startar något nytt är det en investering i tid och kreativ energi och ibland handlar det om pengar. Målet är att genera pengar. ... Hela artikeln

 • aktier

  Internet pengar

  Redan när internet blev var mans egendom diskuterades hur man kunde använda internet för att tjäna pengar. ... Hela artikeln

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4


Läs mer

pengar och kunskap
Partners
partnersida. Här finner du all information du behöver om våra partners.
Du är vinnaren
SEO öka en sidas värde
Det finns många sätt att tjäna pengar på nätet. Det finns de som har en produkt och de som inte har en produkt. Vi kommer att skriva om båda.
sparande lönar sig
Målsättning
När någon startar något nytt är det en investering i tid och kreativ energi och ibland handlar det om pengar. Målet är att genera pengar.
sparande leder till rikedom

Aktiesparande

I slutet på 90-talet och början av 2000-talet sparande alla i aktier i Sverige. I och med internet fick vanliga privatpersoner möjligheten att på ett mer direkt sätt spara i aktier. Helt plötsligt kunde man följa utvecklingen i realtid och inte som tidigare förlita sig på tidningarna, texttv och bankernas information. Företagen började allt mer ta hänsyn till privatpersonernas inflytande och man började anpassa en del av sin marknadsföring kring aktierna efter det. Ett tydligt exempel är den så kallade folkaktien som Telia släppte.

Under dessa år runt millennieskiftet blev aktiesparandet mer eller mindre en folkrörelse. Det var inte bara medelålders män eller unga börshajar som hade företrädde till aktievärlden. Svenssons började köpa. För en del gick det bra men för andra gick det sämre. De som köpte sprayaktien med hopp att den skulle göra dem rika blev grymt besvikna. Den var en påminnelse om aktier inte är något annat än spekulation och gambling. Många i branschen klagade också på att alla småsparare gjorde marknaden instabil.

Egentligen gäller samma råd här som på övriga platser man kan spekulera i pengar. Satsa aldrig mer än du kan förlora. Ha en strategi. Kom ihåg att ekonomi inte bygger på logik trots att många ekonomer hävdar det. Ekonomi bygger på känslor. Det skadar inte att vara lite konservativ. Visst måste man våga satsa ibland men det är bra att göra det under ordnade former.

Vi rekommenderar ändå aktiesparande men om man inte vill ägna så stor tid på sina aktier är det bättre att köpa aktier som är lite tråkigare och lever rövare på börsen.